Translate

diumenge, 19 d’agost de 2012

NORMANDIA - BRETANYA

Etapa 1: Garrotxa - Oradur sur GlaneVisitem Oradour sur Glane. El poble original va ser destruït el 10 de juny de 1944, quan 642 de seus habitants, entre ells dones i nens, van ser massacrats per un alemany Waffen-SS companyia i s'ha mantingut com un monument permanent.
La idea inicial era dormir a l'àrea d'autocaravanes però finalment hem anat al Camping Uzurat de LIMOGES N45º52'14.23" E01º16'32.69"
Etapa 2: DISNEYLAND PARISPassem 2 dies al Parc Disney. Dormim a l'àrea de camping cars.

Zona per autocaravanes. 30€ dia. Gratuït amb el pase anual. S'utilitzen els serveis inicialment previstos pels conductors d'autocars. No hi ha punts de llum però es poden carregar càmeres, mòbils ... als lavabos. Passen els militar que vigilen el parc de tant en tant a vigilar, i per la nit passen camions escombra netejant entre les places. Net i tranquil. Per accedir al parc, hi ha una cinta transportadora fins a l'entrada que s'agraeix si es dorm la mainada.


Etapa 3: Les Adelys- Fécamp-Yport-ÉtretatA les Andelys visitem el Castell de Ricardo Corazon de León

A Yport i a Étretat els penyasegats.


Etapa 4: Memorial de Caen - Bayeaux

Visitem el Memorial de Caen. Preu visita lliure adults 18,30€

Voliem dormir a l'àrea de Arromanches les Bains però era plena, així com el camping i hem hagut d'anar a Bayeaux, al Camping Municipal des Bords de l'Aure, Boulevard Eindhoven (3 adults+nena+camping car 20€)

Arromanches 360º projecten pel.lícula a una sala circular amb imatges d'arxiu inèdites, fetes el juny 44 pels corresponsals de guerra. (Adults 4,30€)


Etapa 5: Longues sur Mer- Colleville sur Mer - Pointe du Hoc - La Combe - Le Mont Saint Michel

A Longues sur Mer visitem la Bateria Alemanya, única defensa costera alemanya classificada com monument històric. Conserva els canons originals. Accés gratuït. Aparcaments amplis i serveis.

A Coleville-sur-Mer, el cementeri americà amb 9387 tombes perfectament aliniades sobre la platja d'Omaha. Custodiat pels americans.

A Pointe du Hoc, a Cricqueville-en-Bessin, que va ser assaltat pels Rangers americans pujant pels penyasegats en pocs minuts amb ajuda de cordes i sota el foc alemany.

A La Cambe, hi ha el cementeri alemany, amb 21.222 tombes. Els visitants són sobretot alemanys.

Anem a dormir a l'àrea de Le Mont Saint Michel (25€ nit).Han creat un parking amb capacitat > 300 caravanes però els WC són els del punt d'informació sense dutxes. Per arribar al Mont cal caminar 10' fins al servei d'autobusos gratuïts (cada 6 minuts), que s'agafa davant el camping de le Mont Saint Michel (possiblement millor opció que l'àrea tenint en compte el preu)

I al parking ens varem trobar amb això...
Etapa 7: Saint Malo - Dinan - Josselin


A Saint Maló hi ha un aparcament a les afores amb servei d'autobus inclós al preu del parking fins a la ciutat murallada. (Cotxes 3,5€, CampingCar 8,5€) realment pràctic per no haver de buscar lloc d'aparcament.

Dormim a Josselin, a l'àrea d'autocaravanes, en un lloc tranquil, prop del poble i del Castell, amb WC públics per a l'àrea gratuïts i borne de serveis per autocaravanes.

Visitem el Castell (6€ adults) que conserva moblada totes les sales en planta i la resta està habitat pels actuals propietaris.

Etapa 8: Josselin - Quiberon


Etapa 9: Quiberon - Carnac - Le Puy du FouEtapa 10: Le Puy de Fou - Garrotxa

Dura etapa de tornada, però ens feia por arribar en diumenge...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada